Museolla Soi 5.heinäkuuta 2019

Vimpeli-Seura r.y. järjestää Vimpelin Suksitehdas- ja Pesäpallomuseon pihapiirissä 13. kerran Museolla Soi-tapahtuman 5.7.2019, klo 18.00. Esiintyjinä lähes kaksikymmentä paikallista ja lähialueen taitajaa sekä yleisön pyynnöstä, vuosikymmeniä artistina Suomea kiertänyt Arja Havakka.
Tapahtumaan tuo tervehdyksen kunnanjohtaja Sami Gustafsson.

Vimpelin Joulu 2018 -lehti ilmestynyt!

Vimpelin Joulu 2018 kansikuvan on ottanut Harriet Lakaniemi.

Vimpelin Joulu 2018 on ilmestynyt. Kansikuvan on ottanut Harriet Lakaniemi.

Vimpeli-Seuran julkaisema Vimpelin Joulu 2018 -lehti on juuri tullut painosta.

Tämän vuotisessa lehdessä on sivuja ennätykselliset 100 kappaletta. 12 euroa maksavaa joululehteä on saatavana huomisessa joulunavauksessa liikuntahallilla. Sen jälkeen lehteä voi ostaa Kastanjasta, johtokunnan jäseniltä. Sähköpostitse lehteä voi tilata os. vimpeliseura@gmail.com ja puhelimitse 040 0860 764 / Hilkka Luoma-aho.

Vimpelin Joulu 2018 työn alla

Vimpelin Joulu -lehteen vuoden aikana poisnukkuneiden ja syntyneiden tietoja ja kuvia voi toimittaa os. vimpeliseura@gmail.com syyskuun ja lokakuun alkupäivien ajan. Syntyneiden kuvien julkaisuun pitää olla vanhempien lupa! Lisätied. www.vimpeliseura.fi

Huom! Skannattavia kuvia voi viedä myös Kastanjaan!

Otamme vastaan vielä myös muutakin aineistoa, laita rohkeasti sähköpostia tai ota yhteyttä johtokuntalaisiin.

Museolla Soi perjantaina

Viime kesänä museo pullisteli kiitollista yleisöä.

Vimpelin Suksitehdasmuseolla vietetään ensi perjantaina 20.7. perinteistä musiikki-iltaa. Viime vuonna taiturimaisella haitarinsoitollaan yleisöä hämmästyttänyt sieviläinen Janina Suihkola kasvatti juuri musiikkimeriittejään voittamalla Kultainen Harmonikka -kilpailun ja tulee tänäkin vuonna museolle esiintymään. Janinan lisäksi lehtereille nousevat Järviseudun Pelimannit, Emilia Latvala, Salla Pajala, Miikku Pekkala ja Sisko Kielinen.

Koska sääennuste lupailee sadetta, ollaan museolla varauduttu siihen, että konsertti pidetään sisätiloissa. Tällä kertaa istumapaikat eivät lopu kesken, sillä tuoleja on tuotu mm. Jäykäntuvalta lisää ja konserttia voi seurata paikalle tuodun, erillisen screeninkin kautta.

Iltakuudelta alkavan tilaisuuden alussa juodaan Vimpeli-Seuran tarjoamat kahvit, joten paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin.

Vimpeli-Seura mukana markkinoilla

Vimpelin Yrittäjien järjestämiä kesämarkkinoita vietetään huomenna la 14.7. Saarikentällä ja Vimpeli-Seura on paikalla myös myymässä tuotteitaan ja esittelemässä mielenkiintoista aineistoa, joka on tullut esille digitointiprojektin varrella.

Markku Lehtolan kokoamassa arkistosta on nähteillä valtava määrä Martti Pajalan valokuvia ja artikkeleita. Varsinaisena aarteena voi pitää myös V.K.Aron ja K.E.Kentalan kuvaamia kaitafilmielokuvia Järviseudun pitäjistä ja nähteillä on v. 1956 filmattu pätkä, jossa on kuvattu mm. Heikkilän sahaa, Vimpelin markkinoita, pesäpallo-ottelua ja tervanpolttoa.

Leena Olli on lupautunut esittelemään päivän aikana isänsä, Martti Pajalan aineistoa.

Vinniläisiä, ja varmaan muitakin, kiinnostaa myös Vinnin koululaisten vuonna 1948 Amerikanpaketeista kiitollisina tekemät kirjeet ja piirrokset, niitäkin voi markkinoille tulla selailemaan.

Tule tapaamaan Vimpeli-Seuran johtokunnan väkeä Vimpelin markkinoille alkaen kello 10.