Sukukokousta suunnitellaan

Strangin ja Spangarin sukuseuran hallitus kokoontui 26. syyskuuta suunnittelemaan ensi kesän sukukokousta ja 20-vuotisjuhlaa.  Kokoukseen oli kutsuttu myös muutamia sukuseuran alkuvuosien toimintaan aktiivisti osallistuneita jäseniä. Seuraava suvun tapaaminen päätettiin järjestää ensi kesänä Vimpelissä 15.-16. heinäkuuta. Yksi päivien ohjelmanumero tulee olemaan Panu Valon tekemä Väinämöisen lauluihin pohjautua musiikkiteatteriesitys.

Sirkka Männikkö

Sukuseuran puheenjohtaja

• Helena Levonen

HEI
    Irma-Liisa Juuti on varmaan paras asiantutija vastaamaan kyselyyn. On tosin varmaan Vimpelin Spangareita.
    Onko suunnitteilla Facebook-sivua Vimpelin vanahat valokuvat. Olen Strangien ja Spangareiden jälkipolvia ja Nelimarkkojen jälkipolvea äidin puolelta..Olen tehnyt omaa sukupuuta ja saanut Nelimarkasta käsin valmiin sukuselvityksen . Valokuvat kiinnostaisi,koska niistä tulisi varmasti esille sukulaisia sukupuusta. Vähän ajan päästä ei ehkä ole enää tunnistajia.Minullakin on pari valokuvaa ,joihin toivoisin mahdollista tunnistusta. Toinen on enon Paavo Ylitalon s. 1912 k.1983 vimpeli Hietoja ja toinen äidinäidin Anna Ylitalon k. 1942 Vimpeli valokuva,jossa on tunnistusta kaipaavia henkilöitä,jotka ovat Vimpeliläisiä.Joku voisi tunnistaa. Kun hetsitte-suku on niin laaja niin luulen saavan kannatusta. En tiedä paljonko työllistää.En ole löytänyt Järviseudulta k.o. vanhojen valokuvien sivua.

• Aila Aho

Anteeksi, että vastaus tulee nyt vasta!

Strangin ja Spangarin sukuseura ry:n sivuilta löytyy yhteystietoja, jotka auttavat asiaa.

Tässä sieltä poimittu Irma-Liisa Juuti puh. 050-5947043
    irma-liisa.juuti@kolumbus.fi

Hän on asiantuntija sukuasioissa.
    Terv. Aila Aho

• Helena Kjellman, syntynyt Söderman, Ala-Ähtävältä

Hei!
    Anders Spangar niminen henkilö tuli Vimpelistä vävypojaksi Sparfin tilalle Ala-Ähtävällä Iso Vihan jälkeen. Sen omistaja oli ryssät tapettu ja hänen poikansa oli joutunut vangiksi ”Rysslandille”.
    Minun isän Gunnar Södermanin, syntynyt 1906, isoäiti oli Maria Sofia Sparfin, Ala-Ähtävältä. Se Anders Sparf, entinen Spangar, oli Maria Sofia Sparfin isoisoisä. Marian isä oli tullut kanssa vävypojaksi Sparfin tilalle ja hänen nimensä oli Hans Mattsson Rif Edsevöstä, Kolppi. Olisin kiitollinen tiedoista tämän Anders Spangarin sukujuuresta.