Kuukkelihavaintoja kaivataan Vimpeli-Seurassa

Kuva: Harriet Lakaniemi

Kuikuile kuukkelia!

Vimpelin Joulu-lehden kannessa on kuva linnusta, jota kovin moni lukija ei ole nähnyt.
Lintu on Vimpelin nimikkolintu kuukkeli, jonka voi hyvällä onnella tavata vanhassa kuusimetsässä. Etelä- ja Keski-Suomesta se on lähes kokonaan hävinnyt, mutta pohjoisessa se on vielä yleinen.
Kuukkeli on pari- ja paikkauskollinen lintu, joka häviää heti, kun metsiä käsitellään.
Kuukkeli kerää kesällä varastoja talven varalle, mutta ainakin täällä Vimpelissä harva kuukkelikanta sinnittelee talven yli ruokintapaikkojen avulla.

Kuukkelin ääninäyte:

Jos olet nähnyt kuukkelin Vimpelissä ilmoita havainnostasi Vimpeli-Seuran sähköpostiin: vimpeliseura[at]gmail.com tai nykäise hihasta kylillä!