Vimpeli-Seura mukana markkinoilla

Vimpelin Yrittäjien järjestämiä kesämarkkinoita vietetään huomenna la 14.7. Saarikentällä ja Vimpeli-Seura on paikalla myös myymässä tuotteitaan ja esittelemässä mielenkiintoista aineistoa, joka on tullut esille digitointiprojektin varrella.

Markku Lehtolan kokoamassa arkistosta on nähteillä valtava määrä Martti Pajalan valokuvia ja artikkeleita. Varsinaisena aarteena voi pitää myös V.K.Aron ja K.E.Kentalan kuvaamia kaitafilmielokuvia Järviseudun pitäjistä ja nähteillä on v. 1956 filmattu pätkä, jossa on kuvattu mm. Heikkilän sahaa, Vimpelin markkinoita, pesäpallo-ottelua ja tervanpolttoa.

Leena Olli on lupautunut esittelemään päivän aikana isänsä, Martti Pajalan aineistoa.

Vinniläisiä, ja varmaan muitakin, kiinnostaa myös Vinnin koululaisten vuonna 1948 Amerikanpaketeista kiitollisina tekemät kirjeet ja piirrokset, niitäkin voi markkinoille tulla selailemaan.

Tule tapaamaan Vimpeli-Seuran johtokunnan väkeä Vimpelin markkinoille alkaen kello 10.

One comment

• Elokuvamies

Tuosta V.K. Aron kuvaamasta Vimpeli elokuvasta kannattaisi tehdä 4K -tasoinen digitointi niin sitä voisi esittää ihan Vimpelin elokuvateatterissakin.